Predsjednik Vlade otvorio "AMBIENTU 2005"

Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas je otvoren 32. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2005", na kojoj se do 16. listopada predstavlja više od 600 izlagača od kojih je više od polovice iz 28 stranih zemalja.

ZAGREB, 12. listopada 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) danas je otvoren 32. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije "Ambienta 2005", na kojoj se do 16. listopada predstavlja više od 600 izlagača od kojih je više od polovice iz 28 stranih zemalja.

Otvarajući Ambientu, hrvatski premijer Ivo Sanader poručio je da je jedna od većih zadaća vlade konačno obračunati s onima koji desetljećima iz Hrvatske izvoze trupce, poluproizvode i sirovine, a onda od tih trupaca i sirovina uvoze namještaj.

"S tim lobijem se moramo obračunati", istaknuo je Sanader.

Promjena postojeće proizvodne strukture u korist finalnih proizvoda, modernizacija tehnologije, kooperacija domaćih proizvođača, ulaganje u dizajn, marketing i slično, neke su od mjera koje je premijer najavio za povećanje konkurentnosti domaće drvnoprerađivačke industrije.

Ambienta se odvija na više od 40.000 četvornih metara izložbenog prostora, a očekuje se da će sajam obići više od 50.000 posjetitelja.

Ambienta se odvija kroz pet tematskih cjelina - Namještaj za stanovanje, Kuhinje i kupaonice, Uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata, Proizvodi i oprema za unutarnje i vanjsko uređenje te Repromaterijali, strojevi i alati za drvnu industriju.

Tijekom trajanja sajma bit će održano niz stručnih skupova i okruglih stolova, pa će tako danas biti održan Poslovni klub, tradicionalni ragovor gospodarstvenika drvnoprerađivačke grane s predstavnicima hrvatske Vlade.

Teme ovogodišnjeg Poslovnog kluba su "Perspektive šumarstva, drvne industrije i proizvodnje papira u proširenoj EU".



Pisane vijesti