Predsjednik Vlade otvorio Sportske igre mladih: Ovo je izvrsna inicijativa koja je do sada okupila milijun mladih

  • Slika /Vijesti/2017/05 svibanj/12 svibnja/Prelog/Prelog2.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio je danas, u Prelogu, 21. sportske igre mladih. 

Ocijenio je da se radi o sjajnoj organizaciji i plemenitoj aktivnosti koja okuplja mlade na stjecanju plemenitih vrlina kroz sport - od fizičke aktivnosti do kolektivnog, timskog duha, fair-playa, solidarnosti, korektnosti i kompetitivnosti.
 
„Ovo je izvrsna inicijativa koja je u proteklih 20 godina okupila skoro milijun mladih“, kazao je predsjednik Vlade Plenković, ističući da su ove igre prilika da se mladi druže, stječu nova iskustva, razvijaju fizičku aktivnost i kroz sport stječu temeljne životne vrijednosti i načela.
 
Svima koji su sudjelovali u organizaciji igara, premijer Plenković čestitao je na zdravoj izgradnji mlade Hrvatske.
 
„Napravili ste projekt koji je usadio temeljne vrijednosti već nizu generacija“, rekao je Plenković.
 
Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play. Ovo je natjecanje tijekom godina postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje sa sudjelovanjem na završnici u Splitu.
 
Uz predsjednika Vlade bili su  ministar turizma Gari Cappelli i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić.
 
Po završetku svečanosti, premijer Plenković odgovarao je na pitanja novinara. Upitan što će značiti moguća prodaja firmi iz koncerna Agrokor, kazao je da u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti kakva će biti konačna konfiguracija svega što je danas u koncernu Agrokor. Dodao je da će to ovisiti o brojnim dogovorima s različitim vjerovnicima koji imaju velika potraživanja.
 
Ponovio je da je u tijeku proces restrukturiranja i konsolidiranja Agrokora i njegovih društava, kroz koji će se vidjeti kako će se sve odvijati.
 
„Nama je najbitnije, a zato smo i krenuli u Zakon o izvanrednoj upravi, zadržavanje radnih mjesta i normalno poslovanje hrvatskog gospodarstva bez bilo kakvih udara na naš financijski sustav“, poručio je Plenković. 


Foto: Vlada RH / Hina

Pisane vijesti | Andrej Plenković