Predsjednik Vlade Plenković na "Social Summit Porto" i neformalnom sastanku na vrhu šefova država i vlada EU-a i Indije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u Portu u Portugalu 7. i 8. svibnja 2021. godine, gdje će sudjelovati na sastancima na vrhu u organizaciji portugalskog predsjedništva Vijeća Europske unije – Porto Social Summit 2021., neformalnom sastanku šefova država i vlada EU-a te sastanku na vrhu EU-Indija.
 
Na Socijalnom samitu u Portu opći je cilj utvrditi program europske socijalne politike za sljedeće desetljeće i osigurati da se suočimo izazovima, a da se pritom nikoga ne zapostavi. Na konferenciji na visokoj razini države članice, europske institucije, socijalni partneri i civilno društvo sastaju se kako bi osnažili provedbu europskog stupa socijalnih prava.
 
Program:
Petak, 7. svibnja:
15.00               Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na panelu “Rad i zapošljavanje” (Kongresni centar Alfadenga do Porto, Rua Nova da Alfandega / prijenos online)
 
17.00               Izjava za medije (napomenaportugalsko vrijeme)
 
19.45               Početak neformalnog sastanka na vrhu šefova država i vlada Europske unije na temu pandemije COVID-19 (Rosa Mota, Palacio de Cristal)
 
Subota, 8. svibnja:
 
9.30                 Razmjena mišljenja s predsjednikom Europskog parlamenta Davidom Sassolijem (Rosa Mota Pavilio Palacio de Cristal, R. de Dom Manuel II)
 
10.00               Neformalni sastanak na vrhu šefova država i vlada Europske unije (Rosa Mota Pavilio Palacio de Cristal)
 
12.30               Sastanak na vrhu EU – Indija
 
Izjava za medije predsjednika Vlade Plenkovića

Najave | Andrej Plenković