Predsjednik Vlade Plenković s članovima Uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Slika /Vijesti/2018/03 ožujak/15 ožujka/5.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima članove Uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na čelu s predsjednikom,  akademikom Zvonkom Kusićem.

Uz predsjednika Vlade Plenkovića, na sastanku su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak.
 
Na sastanku je istaknut interes Republike Hrvatske da Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, naša najviša znanstvena i umjetnička ustanova, djeluje samostalno kao neovisna nevladina institucija s potpunom autonomijom djelovanja te da nepristrano i bez ičijeg utjecaja ostvaruje svoje poslanje za opću dobrobit društva.
 
„Vlada Republike Hrvatske cijeni doprinos Hrvatske akademije očuvanju nacionalnog identiteta, promicanju najviših društvenih vrednota i stvaranju modernog hrvatskog društva“, istaknuo je predsjednik Vlade.
 
Dodao je kako posebno treba uvažiti to što je djelovanje Hrvatske akademije dostupno javnosti i što iznesena mišljenja i prijedlozi njezinih članova uvjerljivošću iznesenih argumenata pridonose iznalaženju rješenja za aktualna pitanja hrvatskog društva.
 
Predsjednik Vlade naglasio je da će se, u cilju da se omogući takvo društveno korisno djelovanje Hrvatske akademije, osigurati financijska i druga sredstva potrebna za rad članova, znanstvenih, umjetničkih i drugih jedinica Akademije, kao i raspolaganje sredstvima potrebnim za rad te samostalno djelovanje Hrvatske akademije.

Pisane vijesti | Andrej Plenković