Predsjednik Vlade Plenković s novoizabranom predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će novoizabranu predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen, u utorak, 30. srpnja 2019. godine, u 12.30 sati, u Banskim dvorima.

Razgovarat će o predsjedanju Hrvatske Europskom unijom, ulasku Hrvatske u schengenski prostor i europodručje, Višegodišnjem financijskom okviru te o drugim aktualnim temama. Dolazak novoizabrane predsjednice von der Leyen u Hrvatsku, nakon njezinoga boravka u Poljskoj i Francuskoj, osobito je značajan zbog uloge koju će Hrvatska imati 2020. godine kad će po prvi puta predsjedati Vijećem Europske unije.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti doček pred Banskim dvorima (12.30 sati) i upisivanje u Zlatnu knjigu, nakon čega slijede izjave za medije u Svečanoj dvorani (12.40 sati). Po završetku izjava za medije, snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početke sastanaka u 13.00 i 13.30 sati. Molimo predstavnike medija da u zgradu Vlade dođu najkasnije do 12.00 sati.

Uz predsjednika Vlade, u izaslanstvu će biti potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Marko Pavić. 
 
Program:
 
12:30               Doček  Ursule von der Leyen ispred Banskih dvora
 
                        Upisivanje u Zlatnu knjigu
 
12:40              Zajedničke izjave za medije
 
13:00              Tȇte-à-tȇte sastanak premijera Plenkovića i Ursule von der Leyen
 
13:30              Sastanak dvaju izaslanstava


Najave