Odgovorni za požar trebaju biti privedeni pravdi

Slika /Vijesti/2019/07 srpanj/28 srpanj/IMG_5418.jpg

Premijer Plenković u Dubrovniku je večeras odgovarao na novinarska pitanja o aktualnim temama, saniranom požaru u Šibensko-kninskoj županiji  te predstojećem posjetu novoizabrane čelnice Europske komisije Ursule von der Leyen Hrvatskoj.

Odgovorni za požar trebaju biti privedeni pravdi
 
Komentirajući uhićenje osobe osumnjičene za izazivanje velikog požara u Šibensko-kninskoj županiji, kako je bitno da policija radi svoj posao i da svi koji su odgovorni budu privedeni pravdi. 
 
Plenković je svim vatrogascima koji su gasili požar zahvalio na požrtvovnosti te dodao kako je cijeli sustav kvalitetno funkcionirao, pri čemu je najviše bitno da nije bilo žrtava.
 
„Požar je bio velik i imali smo nekoliko ozlijeđenih vatrogasaca kojima želim brz oporavak. Nije bilo većih šteta po kuće i infastrukturne objekte. Angažirani su, uz vatrogasce iz Šibensko-kninske i susjednih županija, i Hrvatska vojska te je sustav jako dobro reagirao usprkos veličini požara i jakom vjetru“, rekao je Plenković. 
 
Upitan o predstojećem posjetu Hrvatskoj novoizabrane čelnice Europske komisije Ursule von der Leyen premijer je rekao da mu je drago da je dobila većinsku potporu u Europskom parlamentu.
 
"Dolazak nove predsjednice Europske komisije u Hrvatsku kao treću zemlju koju posjećuje nakon Francuske i Poljske, značajan je zbog percepcije javnosti o težini Hrvatske kao najnovije članice Europske unije koja će 2020. godine prvi put predsjedati Vijećem Europske Unije."
 
Napomenuo je kako je ključni cilj pregovora u Europskom parlamentu bio da relativni pobjednik izbora Europska pučka stranka dobije svog predsjednika Komisije.
 
"Nažalost, izbor glavnog kandidata Manfreda Webera je bio blokiran, ali smo na kraju uspjeli dobiti jako dobru kandidatkinju koja poznaje dobro i posjećivala je Hrvatsku, u odličnim je odnosima s našim ministrom obrane Krstičevićem, a ima veliko iskustvo četiri mandata u njemačkoj vladi“, rekao je Plenković.
 
Izvor: Hina / Vlada


Pisane vijesti