Predsjednik Vlade Plenković s potpredsjednikom Europske komisije Katainenom i povjerenicima Mimicom i Kingom

Slika /Vijesti/2018/04 travanj/13 travnja/DSC_9095.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas potpredsjednika Europske komisije za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost  Jyrkija Katainena, povjerenika Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj Nevena Mimicu te povjerenika Europske komisije za sigurnosnu uniju Juliana Kinga.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar financija Zdravko Marić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
 
Razgovarali su o brojnim temama vezanim za budućnost Europske unije, osobito o prioritetima u sljedećem Višegodišnjem financijskom okviru te o provedbi projekata, apsorpciji fondova i njihovoj učinkovitosti. U tom je kontekstu predsjednik Vlade govorio o planovima za jačanje hrvatskog gospodarstva te predstavio prioritete iz Nacionalnog programa reformi.
 
Bilo je riječi i o napretku Stalne strukturirane suradnje u području obrane i sigurnosti (PESCO), kojoj se Hrvatska pridružila zajedno s još 24 države članice, a predsjednik Vlade Plenković istaknuo je kako je to jedan od primjera kojim Hrvatska šalje snažnu poruku da želi biti među onim članicama koje žele dublju integraciju. U tom je kontekstu bilo riječi i o pitanju migracija.

Pisane vijesti | Andrej Plenković