Predsjednik Vlade Plenković u Bruxellesu: Hrvatska cijelo vrijeme poziva Sloveniju na dijalog

Slika /Vijesti/2017/10 listopad/19 listopada/37532994310_bb45ef739e_k.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjeluje danas u Bruxellesu na sastanku na vrhu Europske pučke stranke i sastanku Europskoga vijeća.

Predsjednik Vlade sastao se s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom, a tijekom dana sastat će se i s predsjednikom Europskom komisije Jean-Claude Junckerom.
 
Upitan o temama sastanka s predsjednikom Europske komisije Junckerom, predsjednik  Vlade kazao je da je riječ o redovitom dijalogu te će razgovarali o temama koje su važne za sastanak Europskoga vijeća, poput migracija i digitalne agende.
 
„Nakon našeg sastanka u Tallinnu predsjedavajući Tusk je pripremio hodogram aktivnosti Europskoga vijeća do polovice 2019. godine gdje se očekuje veći angažman, pa i nešto frekventniji susreti nego što je bilo do sada“, rekao je Plenković.
 
Predsjednik Vlade izvijestio je da će s predsjednikom Europske komisije razgovarati i o ključnim pitanjima za Hrvatsku.
 
„Za nas je posebno bitno pitanje nastavak izgradnje Pelješkoga mosta te odnosi sa Slovenijom u kontekstu dijaloga koji imamo s kolegom Cerarom, da pojasnimo poziciju Hrvatske i da vidimo kakav je stav Europske komisije“, poručio je Plenković.
 
Predsjednik Vlade očekuje da slovenski premijer Miro Cerar dođe na sastanak u Zagreb.
 
„Mislim da bi bio red da kolega Cerar dođe u Zagreb jer smo se tako i dogovorili. Ja sam odmah početkom ljeta otišao u Ljubljanu i naš je dogovor da dođe. To je bila i svrha pisma koje sam mu uputio. Dakle, onaj tko poziva na dijalog cijelo vrijeme je Hrvatska“, istaknuo je predsjednik Vlade.

Foto: EPP 

Pisane vijesti | Andrej Plenković