​Predsjednik Vlade Plenković uputio izraze sućuti u povodu smrti Zvonimira Šeparovića

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Zvonimira Šeparovića.
 
"Sa žaljenjem sam primio vijest od odlasku uglednoga hrvatskog pravnika, znanstvenika i političara, gospodina Zvonimira Šeparovića.
 
Kao vrstan znanstvenik u području pravnih znanosti svoj je akademski doprinos dao odgojivši mnoge generacije mladih hrvatskih pravnika. Ugledan profesor, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu te rektor Zagrebačkoga sveučilišta 1989.–1991., svoja je znanja i iskustva prenosio predajući na domaćim i međunarodnim sveučilištima.
 
Osnivač je svjetskog i hrvatskog Žrtvoslovnoga društva čiji su znanstveni radovi iz područja kaznenoga prava, kriminologije, medicinskoga prava, bioetike i viktimologije i međunarodno valorizirani članstvom u Europskoj akademiji znanosti i umjetnosti.
 
U svom će političkom angažmanu ostati zapamćen po doprinosu u radu više hrvatskih vlada; napose kao ministar vanjskih poslova u vrijeme priznavanja hrvatske države te ministar pravosuđa.
 
Odlaskom Zvonimira Šeparovića Hrvatska je ostala bez uglednog znanstvenika i domoljuba, čiji je obol u povijesnim trenucima stvaranja hrvatske države bio izniman u svim područjima njegova djelovanja.
 
U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, primite, molim Vas, izraze iskrene sućuti u moje osobno ime i uime Vlade Republike Hrvatske."
 

Pisane vijesti | Priopćenja | Andrej Plenković