Predsjednik Vlade: Pozicionirat ćemo Hrvatsku na karti svijeta kao zemlju privlačnu za ulaganja

  • Slika /Vijesti/2017/06 lipanj/20 lipnja/4 Prijem/DSC_1765.png

U prigodi Dana državnosti, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković upriličio je danas svečani prijem za visoke državne dužnosnike i predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj. 

Predsjednik Vlade zahvalio je veleposlanicima na angažmanu kojeg kontinuirano ulažu u unaprjeđenje odnosa između Hrvatske i njihovih zemalja. „Republika Hrvatska, u vanjskopolitičkom smislu, predana je svim svojim strateškim ciljevima kao članica Europske unije i Sjevernoatlantskog saveza. Zemlja smo koja želi unaprijediti odnose sa svim susjednim zemljama, rješavati otvorena pitanja, pridonijeti globalnom miru i sigurnosti, jačanju međunarodnoga prava i sustavu međunarodnih odnosa kakav zajednički gradimo proteklih desetljeća“, naglasio je predsjednik Vlade.
 
Istaknuo je da je politička stabilnost i konsolidacija parlamentarne većine dobar znak za sve hrvatske ljude i naše društvo te za bavljenje ključnim i prioritetnim temama koje su na dnevnom redu Vlade i svih drugih institucija. „Očuvali smo stabilnost zemlje i sada u rekonfiguriranoj parlamentarnoj većini s novim članicama i članovima Vlade očekujem od svih angažiran rad na ispunjavanju naših temeljnih ciljeva“, kazao je predsjednik Vlade. Napomenuo je kako ova Vlada ima najveći broj žena u povijesti hrvatske demokracije.
 
Predsjednik Vlade veleposlanicima je kazao kako želi da zajedničkim radom svi pridonesu kvalitetnijoj izgradnji europskoga projekta, koji je u specifičnoj fazi u svjetlu početka pregovora o Brexitu.  „Ta činjenica od nas zahtijeva novu energiju i novu privrženost idejama koje će omogućiti snažan demokratski legitimitet europskih institucija, učinkovitije korištenje proračunskih sredstava te jačanje zajedničkih politika. Na tom ćemo tragu raditi zajedno s Predsjednicom Republike, s Hrvatskim saborom, političkim strankama, akademskom i poslovnom zajednicom kako bismo pozicionirali Hrvatsku na karti Europe i svijeta kao zemlju privrženu temeljnim vrijednostima, privlačnom za ulaganja i za suradnju, za boljitak svih naših ljudi“, poručio je predsjednik Vlade. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković