Predsjednik Vlade primio izaslanstvo Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata

Premijer Ivo Sanader sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata koja je prijam zatražila kako bi ga izvijestila o zaključcima jučerašnjeg sastanka na kojem je uz ostalo iskazana potpora uhićenom generalu Anti Gotovini, doznaje se u Vladi.

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata koja je prijam zatražila kako bi ga izvijestila o zaključcima jučerašnjeg sastanka na kojem je uz ostalo iskazana potpora uhićenom generalu Anti Gotovini, doznaje se u Vladi.

Sastanak je trajao oko sat i pol, a uz premijera su mu nazočile i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt.

Premijer je izaslanstvo Koordinacije izvijestio o koracima koje Vlada poduzima na cjelokupnoj pravnoj i logističkoj podršci vezano za postupak protiv generala Gotovine i svih drugih hrvatskih državljana koje je optužilo haaško tužiteljstvo. Izvijestio ih je, doznaje se, i o radnjama koje poduzima radna skupina te ponovio kako su za Vladu neprihvatljivi navodi iz optužnica te da će Vlada učiniti sve da se u postupak pred Haaškim sudom Hrvatska uključi u svojstvu prijatelja suda.

Izaslanstvo Koordinacije iskazalo je punu potporu Vladi u toj pravnoj bitci te predložilo dvojicu svojih pravnih stručnjaka koji mogu pomoći u pripremi pravnih dokumenata za prijatelja suda. Taj je prijedlog prihvaćen, doznaje se u Banskim dvorima.

Republička koordinacija udruga iz Domovinskog rata na jučerašnjem je sastanku donijela zaključak o podršci generalu Anti Gotovini i od Vlade zatražila da svim raspoloživim sredstvima ospori optužnice kojima se kriminalizira Domovinski rat, državni vojni i politički vrh i krivotvori hrvatsku povijest i pozdravila Vladinu odluku da Haškom sudu ponudi jamstvo da se general Gotovina do suđenja pusti na slobodu.



Pisane vijesti