Predsjednik Vlade: Prioriteti predsjedanja Vijećem Europe su borba protiv korupcije, decentralizacija i zaštita manjina

Slika /Vijesti/2018/02 veljača/6 veljače/pvrh i gl.tajnik.jpg

Tijekom posjeta Strasbourgu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thorbjørnom Jaglandom.

U izjavi za medije, predsjednik Vlade istaknuo je da su dvadeset i dvije godine članstva u Vijeću Europe pomogle Hrvatskoj unaprijediti temeljne vrijednosti slobode, vladavine prava i demokracije.

Izvijestio je da je današnji sastanak bio prigoda da se razmotri predstojeće predsjedanje Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe, a tu dužnost preuzet ćemo krajem svibnja u Kopenhagenu.

„Pokušat ćemo afirmirati nekoliko prioriteta u okviru već dobro uhodanih i etabliranih načina rada organizacije - borba protiv korupcije, decentralizacija, zaštita manjina i manjskih prava, kultura i kulturna baština“, kazao je Plenković.

Izrazio je zadovoljstvo što je glavni tajnik Vijeća Europe Jagland prihvatio poziv da dođe u Hrvatsku, a njegov posjet se očekuje u sljedeća dva mjeseca.

„Vjerujem da će to biti prigoda da još sadržajnije predstavimo rad Vijeća Europe i naše aktivnosti tijekom 2018. godine“, zaključio je predsjednik Vlade.

Pisane vijesti | Andrej Plenković