Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader s izaslanstvom Kluba zastupnika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u Njemačkom Bundestagu

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskprimio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Kluba zastupnika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u Njemačkom Bundestagu. Izaslanstvo njemačkih socijaldemokrata predvodili su Axel Schaefezastupnik u njemačkom Bundestagu i glasnogovornik Kuba SPD-a za europsku politiku, te Josip Juratović, zastupnik u Njemačkom Bundestagu i izvjestitelj za Hrvatsku u Odboru za Europsku uniju.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Kluba zastupnika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) u Njemačkom Bundestagu. Izaslanstvo njemačkih socijaldemokrata predvodili su Axel Schaefer, zastupnik u njemačkom Bundestagu i glasnogovornik Kuba SPD-a za europsku politiku, te Josip Juratović, zastupnik u Njemačkom Bundestagu i izvjestitelj za Hrvatsku u Odboru za Europsku uniju.

Tom prigodom razgovaralo se o putu Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj Uniji i NATO-u, te o mogućnostima jačanja suradnje glavnih političkih snaga u Hrvatskoj i Njemačkoj u ostvarenju što bržeg priključenja Hrvatske Europskoj uniji.
Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader istaknuo je kako su procesi europskog integriranja i razvoja hrvatsko-njemačkih odnosa nadstranačka pitanja te je u tom kontekstu vrlo dobro da glavne političke snage u obje zemlje što više surađuju. Posebno je čestitao Josipu Juratović da je kao prvi Nijemac hrvatskog porijekla postao članom njemačkog parlamenta.
Glasnogovornik Kuba SPD-a za europsku politiku Axel Schaefer naglasio je kako Hrvatska pripada 5. krugu proširenja Europske unije koji je započeo 2004. godine te da u tom smislu njemački socijaldemokrati kao partneri u koalicijskoj vladi podržavanju što skoriji pristup Hrvatske Europskoj uniji.
Uz dr. sc. Ivu Sanadera, predsjednika Vlade Republike Hrvatske sastanku je bio je nazočan i ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić.




Pisane vijesti