Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH.

Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH.

Članovi Povjerenstva izviješteni su, prema zaključcima prošle sjednice, kako je Savjetu za mlade Vlade RH predstavljen protokol o testiranju učenika osnovnih i srednjih škola na opojne droge, u tijeku je ishođenje dokumentacije za početak spaljivanja zaplijenjenih opojnih droga u tvrtki «Herbos» u Sisku, a također su upoznati i s radom stručne skupine za praćenje financiranja programa udurga koje se bave suzbijanjem zlouporabe opojnih droga. Za Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe opojnih droga – 26. lipnja, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provest će medijsku kampanju usmjerenu suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Na sjednici je usvojen Godišnji provedbeni plan aktivnosti i Akcijski plan suzbijanja zlouporaba opojnih droga za 2006. godinu.

Na sjednici je osnovana i radna skupina koja će pripremiti očitovanje Vladi u svezi zaključka Hrvatskog sabora za usvajanjem Zakona o terapijskim zajednicama. Također je dogovoreno da predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi razmotre mogućnost potpisivanja sporazuma i na temelju njega razviju zajedničku suradnju u pogledu pojačanog testiranja vozača na opojne droge, nabavke dodatne opreme i dodatne edukacije policijskih službenika za takva testiranja.



Pisane vijesti