Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader u Bayreuthu

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatsktijekom svog boravka u Bayreuthu, prije i nakon svečanog otvorenja festivala Richarda Wagnera 2005., održao je niz bilateralnih susreta s političarima koji su nazočili festivalu.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, tijekom svog boravka u Bayreuthu, prije i nakon svečanog otvorenja festivala Richarda Wagnera 2005., održao je niz bilateralnih susreta s političarima koji su nazočili festivalu.
Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader sastao se s predsjednikom SR Njemačke dr. Horstom Köhlerom, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima Njemačke i Hrvatske, te s predsjednikom Republike Portugal Jorgeom Sampaiom, s kojim je također razgovarao o odnosima dviju država.
O odnosima Hrvatske i Bavarske, te o potpori Hrvatske za ulazak u Euroatlantske asocijacije premijer dr. sc. Sanader razgovarao je s bavarskim premijerom i predsjednikom CSU-a, dr. Edmundom Stoiberom.
Tijekom susreta s predsjednicom CDU-a, kandidatkinjom za kancelara Angelom Merkel, predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader izrazio je zahvalnost Angeli Merkel i dr. Edmundu Stoiberu na potpori koju CDU i CSU daju Hrvatskoj na putu u EU kao i na činjenici da je potpora Hrvatskoj na putu u Europsku uniju ušla u njihov izborni program.
Predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader sastao se i s njemačkim ministrom financija Hansom Eichelom, te s ministrima vanjskih poslova Francuske i Norveške Philippe Douste-Blazy i Jan Petersenom. Premijer dr. Sanader s ministrom vanjskih poslova Francuske razgovarao je o odnosima Francuske i Hrvatske, te o početku pregovora Hrvatske s Europskom unijom, te pozvao ministra vanjskih poslova Francuske i ministra vanjskih poslova Norveške da posjete Hrvatsku.




Pisane vijesti