Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader uputio izraze sućuti kardinalu Eduardu Martínezu Somalu, komorniku Svete Rimske Crkve

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskuputio je kardinalu Eduardu Martínezu Somalu, komorniku Svete Rimske Crkvizraze sućuti u povodu smrti Svetog Oca Ivana Pavla II.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, uputio je kardinalu Eduardu Martínezu Somalu, komorniku Svete Rimske Crkve, izraze sućuti u povodu smrti Svetog Oca Ivana Pavla II.

"Vaša Uzoritosti,

U povodu smrti Njegove Svetosti Ivana Pavla II, u ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno ime izražavam Vam najdublju sućut.

Sveti Otac bio je prorok našega doba, jer je teološki, filozofski i politički promišljao cjelokupnu stvarnost te svojom ustrajnošću i snagom u obavljanju odgovorne dužnosti i svetog poslanja širio kulturu života i civilizaciju ljubavi u svijetu.

Ivana Pavla II, koji je u presudnim trenucima za hrvatski narod podržao i razumio našu želju za suverenom i neovisnom državom, te trima posjetima iskazao svoju brigu i skrb za opstojnost i boljitak Republike Hrvatske, smatramo zaštitnikom naše domovine. Hrvatski narod i ubuduće će se molitvama utjecati Njegovoj milosti, kao što Ga je molitvama pratio i na Njegovu životnom putu.

Uvjeren sam da će prijateljstvo, suradnja i uzajamno poštovanje Svete Stolice i Republike Hrvatske i ubuduće trajati na opću dobrobit.

Primite, Uzoriti gospodine, izraze mog osobnog poštovanja.

Dr. sc. Ivo Sanader"



Pisane vijesti