Predsjednik Vlade RH: Hrvatska zaslužuje početak pregovora

Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras u Požegi da Hrvatska zaslužuje početak pregovora te da će do toga doći "na jedan ili drugi način, odnosno, ako ne na formalnoj onda na neformalnoj razini".

POŽEGA, 19. ožujka 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras u Požegi da Hrvatska zaslužuje početak pregovora te da će do toga doći "na jedan ili drugi način, odnosno, ako ne na formalnoj onda na neformalnoj razini".

"Informacije se mijenjaju iz dana u dan i ništa ne treba uzeti zdravo za gotovo. Hrvatska ide dalje jer je činila i čini sve da riješi preostali slučaj", izjavio je Sanader novinarima komentirajući naznake da na sastanku europskih čelnika u utorak i srijedu na dnevnom redu neće biti pitanje otvaranja pregovora s Hrvatskom, iako su to zatražile četiri države članice EU-a.

Sanader smatra da nema razloga da se Hrvatsku zaustavlja u procesu približavanja.

Ako bi se takva politika prema jugoistoku Europe formalizirala, onda bi to bio vjetar u leđa onima koji su protiv europskog ujedinjenja, kazao je Sanader, dodavši kako međunarodna zajednica ima svoja pravila igre kojih se Hrvatska treba pridržavati i ispunjavati ih.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Sander je izjavio da HDZ poštuje ogranke na terenu i ljude koji zastupaju i predstavljaju stranku u općinama, gradovima i županijama. Dodao je da je na Središnjem odboru donesena odluka da se afirmiraju ljudi s terena.

"Zašto bi premijer ili ministar bio nositelj liste ako imamo sjajne ljude po lokalnim jedinicama", zaključio je premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sander koji je nazočio proslavi 15. obljetnice utemeljenja HDZ-a Požeško-slavonske županije.



Pisane vijesti