Predsjednik Vlade s članicama Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije „Mount Everest 2009“

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_s_clanicama_hrvatske_zenske_alpinisticke_ekspedicije_mount_everest_2009.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader danas je u Banskim dvorima primio članice Hrvatske ženske ekspedicije „Mount Everest 2009“.

Tom prilikom premijer im je čestitao na iznimnom pothvatu koji su učinile osvajanjem najvišeg svjetskog vrha te istaknuo kako je Hrvatska u ovom trenutku jedna od rijetkih zemalja koje se mogu pohvaliti da je vrh Mount Everesta osvojilo više alpinistica nego alpinista.

Članice Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije zahvalile su predsjedniku Vlade na velikoj pomoći koju je Vlada Republike Hrvatske pružila u ostvarenju njihova velikog podviga, te naglasile kako su s ponosom istaknule hrvatsku zastavu na krovu svijeta. Uz predsjednika Vlade prijemu su nazočili potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor te ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.



Pisane vijesti