Predsjednik Vlade s izaslanstvom Pokrajinske skupine Donje Saske Kuba zastupnika demokršćana (CDU/CSU) u Njemačkom Bundestagu

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, primio je danas u Banskim dvorima izaslanstvo Pokrajinske skupine Donje Saske Kuba zastupnika demokršćana (CDU/CSU) u Njemačkom Bundestagu. Izaslanstvo njemačkih demokršćana predvodio je Enak Ferlemann, predsjednik Pokrajinske skupine zastupnika u njemačkom Bundestagu.

Tom prigodom razgovaralo se o putu Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj Uniji i NATO-u, o reformama koje hrvatska Vlada provodi na tom putu te o potpori koje Njemačka pruža Hrvatskoj u euroatlantskim integracijama.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader predstavio je do sada ostvarene rezultate u pregovorima o pristupanju Europskoj uniji i zahvalio se za potporu koje Njemačka kao trenutna predsjedateljica Europske unije pruža u svrhu ubrzanja pregovora. Procesi europskog integriranja i razvoja hrvatsko-njemačkih odnosa tretiraju se u obje zemlje kao nadstranačka pitanja te je u tom kontekstu vrlo dobro da se odvija bogata suradnja na svim razinama hrvatske i njemačke politike i gospodarstva.
Enak Ferlemann, predsjednik demokršćanske Pokrajinske skupine Donje Saske u njemačkom Bundestagu naglasio je kako su njemački demokršćani impresionirani napretkom kojeg je Hrvatska postigla proteklih godina i zaključio da su upravo ti rezultati razlog zbog kojeg njemački demokršćani snažno podržavaju da Hrvatska 2009. godine pristupi Europskoj uniji.




Pisane vijesti