Predsjednik Vlade s predsjednikom njemačkog Bundestaga Lammertom

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatskprimio je danas predsjednika njemačkog Bundestaga dr. sc. Norberta Lammerta.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, primio je danas predsjednika njemačkog Bundestaga dr. sc. Norberta Lammerta. Tom prigodom razgovaralo se o putu Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj Uniji i NATO-u, te o ulozi Hrvatske u jugoistočnoj Europi. Njemačka snažno podržava što skoriji ulazak Hrvatske u Europsku uniju i pozdravlja napredak koji je postignut u reformama i pristupnim pregovorima. Njemačka vjeruje da će tijekom predstojećeg summita EU u Bruxellesu krajem lipnja uslijediti dogovor zemalja članica oko ključnih pitanja vezanih uz ustavni temelj Unije.

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader zahvalio je predsjedniku Bundestaga dr. sc. Norbertu Lammertu na podršci, te naglasio da je Hrvatska zainteresirana za što kvalitetnije vođenje pregovora, a također i za nastavak aktivnog angažmana na pitanjima koja se tiču stabilnosti i trajnog mira u jugoistočnoj Europi.



Pisane vijesti