Predsjednik Vlade s izaslanstvom položio vijence u povodu obilježavanja Dana državnosti

U povodu Dana državnost, 25. lipnja, danas su predsjednici Republike i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader s Vladinim i izaslanstvom Hrvatskog sabora položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju, izaslanstvo Vlade i na Oltar domovine, te s izaslanstvom Hrvatskog sabora vijence su položili i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

ZA DAN DRŽAVNOSTI VIJENCI ZA HRVATSKE BRANITELJE I PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA

ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - U povodu Dana državnost, 25. lipnja, danas su predsjednici Republike i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader s Vladinim i izaslanstvom Hrvatskog sabora položili vijence i zapalili svijeće kod Križa u Aleji branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju, izaslanstvo Vlade i na Oltar domovine, te s izaslanstvom Hrvatskog sabora vijence su položili i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Kod Križa u Aleji branitelja vijence su položili i zapalili svijeće i potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor s udrugama proizišlim iz Domovinskog rata, ministar obrane Berislav Rončević te izaslanstvo ministarstva unutarnjih poslova. Vijenac je kod Križa položio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s gradskim izaslanstvom.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader i izaslanstvo Hrvatskog sabora, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić vijence su položili i zapalili svijeće na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Izaslanstvo Hrvatskog sabora, izaslanstvo Ministarstva branitelja i Grada Zagreba vijence su položili i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju.

Osvrčući se na 25. lipnja 1991. premijer Ivo Sanader rekao je da su to bili dani odlučnosti hrvatskog naroda da nakon više stoljeća ponovno uspostavi samostalnu i suverenu državu. Nakon odluka Hrvatskog sabora o samostalnosti Hrvatske, uslijedila je nažalost velikosrpska agresija koju su zaustavili hrvatski branitelji, a 1995. u slavnim operacijama "Bljesak" i "Oluja" konačno oslobodili okupirana hrvatska područja, rekao je Sanader.

"Danas, 15. godina nakon tih velikih datuma ponosno se prisjećamo svih koji su dali svoj život na oltar domovine, prisjećamo se i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana koji je predvodio hrvatski narod i hrvatske građane u borbi za samostalnost i slobodu i zato im i danas odajemo dužno poštovanje", poručio je premijer.



Pisane vijesti