Predsjednik Vlade s kalifornijskim guvernerom o suradnji Hrvatske i Kalifornije

Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u subotu u Santa Monici s kalifornijskim guvernerom Arnoldom Schwarzeneggerom i s njim razgovarao o suradnji Hrvatske i Kalifornije, rekao je u nedjelju glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček.

WASHINGTON, 18. srpnja(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader sastao se u subotu u Santa Monici s kalifornijskim guvernerom Arnoldom Schwarzeneggerom i s njim razgovarao o suradnji Hrvatske i Kalifornije, rekao je u nedjelju glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček.

Premijer Sanader se sastao sa Schwarzeneggerom prije dolaska u Washington gdje će, u okviru radnog posjeta SAD-u, sudjelovati na konferenciji međunarodne udruge kozervativnih stranaka i sa sudionicima tog skupa susresti se s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

Sanader i Schwarzenegger su u guvernerovoj rezidenciji u Santa Monici razgovarali o "mogućnostima gospodarske suradnje Hrvatske i Kalifornije, posebice na području turizma", rekao je Maček za Hinu.

Budući da u Kaliforniji živi i djeluje brojna hrvatska iseljenička zajednica "guverner Schwarzenegger i premijer Sanader su naglasili da Hrvati Kalifornije mogu biti most suradnje" između Hrvatske i te najbogatije američke savezne države, rekao je glasnogovornik.

U hrvatskom izaslanstvu u SAD-u su i ministar kulture Božo Biškupić i Hido Biščević, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.



Pisane vijesti