Predsjednik Vlade s posebnim predstavnikom glavnog tajnika UN-a za Kosovo i kosovskim premijerom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader primio je jutros Sorena Jessena Petersona posebnog predstavnika glavnog tajnika UN-a za Kosovte kosovskog premijera Bajrama Kosumija koji sudjeluju na dvodnevnom međunarodnom Bertlesman forumu, a koji se održava u Zagrebu na temu «Jugoistočna Europa na putu u Europsku uniju«.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader primio je jutros Sorena Jessena Petersona posebnog predstavnika glavnog tajnika UN-a za Kosovo, te kosovskog premijera Bajrama Kosumija koji sudjeluju na dvodnevnom međunarodnom Bertlesman forumu, a koji se održava u Zagrebu na temu «Jugoistočna Europa na putu u Europsku uniju «.

Sugovornici su izvijestili premijera Sanadera o situaciji na Kosovu te o naporima koje međunarodna zajednica ulaže u rješavanje kosovskog pitanja. Premijer Sanader je sugovornicima zahvalio na informacijama te naglasio europsku perspektivu cjelokupne jugoistočne Europe koju će hrvatska vlada podupirati i za nju se aktivno zauzimati. To znači, naglasio je predsjednik hrvatske Vlade, punu primjenu europskih vrijednosti i europskih standarda. Kad je riječ o rješavanju kosovskog pitanja, hrvatski premijer je istaknuo kako će Hrvatska, kao zemlja kandidat, biti dio politike Europske unije.



Pisane vijesti