Predsjednik Vlade sa svjetskim prvakom u gimnastici Tinom Srbićem i izaslanstvom Hrvatskoga gimnastičkog saveza

  • Slika /Vijesti/2017/11 studeni/23 studeni/Gimnastičari/2.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima osvajača zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu Tina Srbića i izaslanstvo Hrvatskoga gimnastičkoga saveza, na čelu s predsjednikom Saveza Stevom Tkalčecom.

Predsjednik Vlade Plenković još je jednom čestitao svjetskom prvaku Tinu Srbiću i Savezu koji u posljednjih desetak godina ostvaruje sve bolje sportske rezultate. Predstavnici Saveza izvijestili  su predsjednika Vlade o predstojećem Izbornom kongresu Europske gimnastičke federacije, čije je domaćinstvo Split dobio u jakoj međunarodnoj  konkurenciji.  Na kongresu koji će se održati idućega tjedna,  bit će izabran predsjednik i sva tijela Europske gimnastičke federacije te ga u Savezu smatraju korakom bliže hrvatskoj kandidaturi za Europsko prvenstvo u gimnastici. 

S obzirom na velik broj sudionika Kongresa iz svih europskih zemalja te na poželjnu sinergiju i usku povezanost kongresnog i sportskog turizma, na sastanku je bilo govora o uključivanju Ministarstva turizma u organizaciju ovog događaja značajnog za dodatnu promociju Hrvatske u sportskom i turističkom smislu. 

Uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, na sastanku je sudjelovala državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport  Janica Kostelić.

Pisane vijesti