Predsjednik Vlade Andrej Plenković na 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva u Bruxellesu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovat će u Bruxellesu na sastanku na vrhu Europske pučke stranke i 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva, u četvrtak i petak, 23. i 24. studenoga 2017. godine. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.
 
Peti sastanak na vrhu Istočnog partnerstva bit će prigoda da šefovi država ili vlada iz država članica EU-a i šest istočnih partnerskih zemalja ocijene postignuća ostvarena od posljednjeg sastanka na vrhu u Rigi 2015., s naglaskom na konkretnoj koristi koju su donijela građanima šest zemalja Istočnog partnerstva, Republike Armenije, Republike Azerbajdžana, Republike Bjelarus, Gruzije, Republike Moldove i Ukrajine. Razgovarat će se i o gospodarskom razvoju i boljim tržišnim mogućnostima, jačanju institucija i dobrog upravljanja, poboljšanju međusobne povezanosti, osobito u područjima prometa i energetike te poboljšanju mobilnosti i međuljudskih kontakata.
 
Program, četvrtak, 23. studenoga:
 
19.00                           sastanak na vrhu Europske pučke stranke (Hotel „Sofitel Brussels Europe“, Place Jourdan 1)
 
Petak, 24. studenoga:
 
8.45                             Dolazak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i izaslanstva pred sjedište Europskog vijeća (Zgrada EuropaRue de la Loi 165, Ulaz Europa VIP)
 
                        Mogućnost izjave za medije predsjednika Vlade u Forumu zgrade
 
9.30                 Početak prvog dijela plenarne sjednice 5. Istočnog partnerstva
 
11.00               Završetak sastanka
 
11.15               Početak drugog dijela plenarne sjednice 5. Istočnog partnerstva
 
13.00               Završetak sastanka
 
13.15               Zajednička fotografija
 
13.30               Radni ručak
 
15.30               Završetak radnog ručka
 
15.40               Mogućnost izjave za medije predsjednika Vlade

Najave