Predsjednik Vlade: 'Smatram da je Šeks jučer trebao govoriti na svečanoj sjednici u Osijeku'

Predsjednik Hrvatskog sabora je institucija u Hrvatskoj koju moramo svi poštovati i ne sviđa mi se način na koji oporba pokušava zaraditi neke političke poene, rekao je danas novinarima premijer Ivo Sanader dodajući kako smatra da je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks jučer trebao govoriti na svečanoj sjednici Osječko-baranjske Županijske skupštine.

ZAGREB, 6. lipnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora je institucija u Hrvatskoj koju moramo svi poštovati i ne sviđa mi se način na koji oporba pokušava zaraditi neke političke poene, rekao je danas novinarima premijer Ivo Sanader dodajući kako smatra da je predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks jučer trebao govoriti na svečanoj sjednici Osječko-baranjske Županijske skupštine.

"Prije svega osobno iznimno cijenim ulogu predsjednika Sabora i smatram da je jučer trebao govoriti na svečanoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije jer je on institucija, jer su ga izabrali hrvatski građani putem zastupnika. To je institucija koju treba poštovati i u svakoj županiji kad dođe predsjednik Hrvatskog sabora ako je gost trebalo bi mu omogućiti da se s nekoliko riječi obrati", rekao je premijer Sanader u Banskim dvorima zamoljen od novinara da komentira jučerašnji događaj u Osijeku i pozive nekih oporbenih čelnika Šeksu da odstupi s dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora.

"Kada je riječ o Šeksovoj ulozi u ratu, ono što mi je kazao ja mu potpuno vjerujem i znam da je imao iznimno veliku ulogu u Domovinskom ratu u stvaranju obrambenih kapaciteta Republike Hrvatske, posebno u Slavoniji. Mislim da na to može biti ponosan, a i mi svi skupa s njim. Ovo što danas netko traži da se odrekne imuniteta smatram običnim politikantstvom i pozivam oporbene čelnike da nastave i dalje takvim tempom, sigurno će izgubiti izbore', rekao je premijer Sanader odgovarajući novinarima.'



Pisane vijesti