Predsjednik Vlade Tihomir Orešković prihvatio ostavku ministra branitelja Mije Crnoje

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković prihvatio je danas ostavku ministra branitelja Mije Crnoje.  

U svojoj izjavi koju je dao nakon sastanka, predsjednik Vlade zahvalio je novinarima i svim građanima Hrvatske na strpljenju.  „Gospodin Crnoja, kao branitelj koji se borio za ovu zemlju, zavrijedio je pažnju i to smo mu dali ova dva dana. Zatražili smo input pravnih eksperata, diskutirali, pregledali dokumente. Danas je gospodin Crnoja predao svoju ostavku, ja sam je prihvatio. Zahvaljujem gospodinu Crnoji i svim hrvatskim braniteljima koji nas oslobodili. Ovo je važan resor u Vladi, važno ministarstvo i uskoro naći ćemo dobrog čovjeka za ministra. Gospodinu Crnoji želim sve najbolje“, rekao je predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko kazao je da je u ova dva dana gospodin Crnoja dokazao da se radilo o lažima i nepotrebnoj harangi. „Nikakva krivnja ne postoji.  Kao časni čovjek to nije mogao trpjeti, htio nam je dokazati da nije počinio ništa nečasno, da nije prekršio zakon. To je čovjek koji je ponosno izišao iz ove zgrade." Dodao je i da mu nije jasno kako netko može plasirati ideju da bi branitelji mogli prijetiti pobunama. „Oni su odgovorni ljudi i to im ne pada na pamet“, izjavio je prvi potpredsjednik Vlade Karamarko.  

Mijo Crnoja na izlasku iz  Banskih dvora kazao je da je ostavku predsjedniku Vlade dao ne želeći biti uteg Vladi te da ne postoji krivica koja mu se stavlja na teret. 

Pisane vijesti | Govori i izjave