Predsjednik Vlade u Mrkoplju: Najgore je prošlo, službe dobro rade svoj posao

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je obišao područje Gorskog kotara u kojem je proglašeno stanje elementarne nepogode.
 

„Najgore je prošlo“, rekao je, čestitajući svim nadležnim službama na dobro obavljenom poslu, kao i županu Zlatku Komadini koji je koordinirao rad svih službi. „Na nama je da pomognemo, bez ikakvog politiziranja i poziranja“, nastavio je premijer, rekavši da je stanje u Gorskom kotaru teško, ali nije katastrofa, te da će se u planovima HEP-a voditi računa da se, u krajevima gdje dolazi do ovakvih vremenskih devijacija, utvrde prioriteti i postave podzemne mreže.

Na upit planira li Vlada i nekim zakonima olakšati stanovnicima Gorskog kotara život, premijer je kazao da, izmjenama Zakona o područjima posebne državne skrbi, te brdsko-planinskih područja, jedan značajan broj jedinica lokalne samouprave neće više imati status nerazvijenih općina, ako su po indeksu razvijenosti iznad određenog praga. „Dubrovnik je bio područje posebne državne skrbi, zato što je ratom ugroženo planinsko područje, a grad je bogat. To sad uređujemo na drugi način, jedini kriterij će biti indeks razvijenosti“, rekao je premijer.

Dostupne fotografije
 

Pisane vijesti