Predsjednik Vlade u posjetu Našicama i na 11. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Našicama

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Našice i predsjedati 11. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vukovaru, u ponedjeljak, 5. listopada 2020. godine.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem", kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici i Vukovaru.
Po završetku 11. sjednice Savjeta bit će potpisani i uručeni ugovori i odluke za Slavoniju, Baranju i Srijem, a predviđene su i izjave za medije.
Potom će predsjednik Vlade Andrej Plenković obići prostorije knjižnice Slovačkog centra za kulturu Našice (Braće Radića 68).
 
 
Program:

9.30                 Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s gradonačelnikom grada Našice Josipom Miletićem i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem (Našice, zgrada Gradske uprave, Trg dr. Franje Tuđmana 7)

10.00               Predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorit će početak radova na rekonstrukciji Trga dr. Franje Tuđmana u sklopu projekta obnove kulturne baštine "Rekonstrukcija dvoraca Pejačević - Velikog i Malog

10.30               Početak 11. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (Našice, Svečana dvorana Našice)

Izjave za medije
           
Potpisivanje ugovora i uručenje odluka

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obići će prostorije knjižnice Slovačkog centra za kulturu Našice (Našice, Braće Radića 68)

Najave | Andrej Plenković