Predsjednik Vlade u prigodi Dana državnosti: Zaokružili smo temeljne nacionalne zadaće postavljene početkom devedesetih

  • Slika /Vijesti/2017/06 lipanj/25 lipnja/1.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je vijence na Mirogoju i sudjelovao na Svetoj misi u Zagrebačkoj katedrali. 

U prigodi Dana državnosti, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je vijence na Mirogoju, kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, zatim Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata. Potom je sudjelovao na Svetoj misi koju je u Zagrebačkoj katedrali predvodio uzoriti gospodin kardinal Josip Bozanić, metropolit i nadbiskup zagrebački.
 
Čestitajući hrvatskom narodu i hrvatskim građanima Dan državnosti, predsjednik Vlade naglasio je da je Hrvatska puno toga učinila u zadnjih 26 godina, od obrane od velikosrpskog Miloševićevog režima i agresije na Hrvatsku, stjecanja međunarodnoga priznanja, razvoja demokracije svojih institucija, poštivanja ljudskih prava, do pristupanja Europskoj uniji i Sjevernoatlantskom savezu.
 
„Zaokružili smo sve one temeljne nacionalne zadaće koje smo postavili u prijelomnim trenucima kraja osamdesetih i početka devedesetih godina“, poručio je predsjednik Vlade. 
 
Kazao je da je sada pred Hrvatskom ispunjavanje ciljeva koji će ostvariti veću kvalitetu života ljudi, zapošljavanje i nova radna mjesta, gospodarski rast i razvoj te stabilno, tolerantno i uključivo društvo. Dodao je da će Vlada kroz stabilnost javnih financija i održivost politika koje trenutno vodi stvoriti preduvjete da hrvatski ljudi osjete sve efekte pozitivnih trendova u njihovim konkretnim životima.
 
„To su temeljne zadaće Vlade i na tome ćemo ustrajati“, zaključio je predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u večernjim je satima nazočio  i svečanom prijemu predsjednice Republike Hrvatske u prigodi obilježavanja Dana državnosti.


„Obilježavamo 26 godina velikih uspjeha za jednu generaciju koja je doživjela hrvatsku neovisnost. Zadaća je na nama danas da nastavimo prije svega raditi na gospodarskom rastu, većem zapošljavanju, stabilnosti javnih financija i kvalitetnom i učinkovitom funkcioniranju hrvatskih institucija“, poručio je tom prigodom predsjednik Vlade.
 
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković