Predsjednik Vlade u Širokom Brijegu: Nećemo pomagati milostinjom, već kroz dobre projekte

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_u_sirokom_brijegu_necemo_pomagati_milostinjom_vec_kroz_dobre_projekte.jpg

Drugi dan službenog posjeta Bosni i Hercegovini, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović započeo je sastankom s predstavnicima Zapadnohercegovačke županije i Općine Široki Brijeg te s predstavnicima tamošnjih gospodarstvenika.

U izjavi za novinare, nakon sastanka, premijer Milanović istaknuo je da će Hrvatska pomoći, ali ne milostinjom već kroz konkretne programe. Postoje neki dobri projekti, kao što su Sveučilište i Sveučilišna bolnica, koje će se nastaviti pomagati, rekao je premijer, zbog važnosti ulaganja u znanje. „Došao sam pomoći i razgovarati, pitati ljude koji su njihovi problemi“, kazao je predsjednik Vlade i dodao kako će Hrvatska nastaviti pomagati ljude koji žive ovdje, ali će gledati da ta pomoć bude fokusirana kvalitetno, da se novac ne razbacuje, jer je to dužnost i prema hrvatskim biračima. Ponovio je da u Bosnu nije došao po glasove kao hrvatski političar.

Premijer Milanović posjetit će danas i Mostar.



Pisane vijesti