Predsjednik Vlade uoči sutrašnje utakmice: Navijači, sutra pjesmom nadglasajte moguće provokacije!

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_uoci_sutrasnje_utakmice_navijaci_sutra_pjesmom_nadglasajte_moguce_provokacije.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac, poslali su danas, u izjavi za medije, zajedničku poruku navijačima uoči sutrašnje utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović tom je prigodom rekao da je pozvao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera i izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca kako bi, uoči nogometne utakmice reprezentacija Hrvatske i Srbije, poslali poruku navijačima. „Na nama je da se pokažemo i dokažemo kao odgovoran domaćin i civilizirana zemlja. I ja ovom prilikom pozivam, na isti način na koji je to izbornik učinio jučer, sve one koji dolaze na stadion, da nose Hrvatsku navijanjem, a ne mržnjom prema protivnicima. I da, ako tijekom utakmice čuju nešto što vrijeđa njihov hrvatski civilni i civilizirani identitet, na to odgovore pjesmom ili zvižducima, da nadglasaju one koji se ponašaju na način koji Hrvatsku vrijeđa. Jer biti Hrvat ne znači biti protiv nekoga, niti protiv susjeda, nego znači biti za sebe, za uzvišene ideale i za načela. Da bi Hrvatska reprezentacija pobijedila, i da bi Hrvatska ostavila dojam, ne prema UEFA-i, nego prema svijetu, prema Europi, da je ovo zemlja pristojnih ljudi, koji vole svoje i ne mrze tuđe“, rekao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker istaknuo je da je bitno poslati poruku navijačima i pokušati utjecati na atmosferu na sutrašnjoj utakmici. „Mi kad smo igrali, kad smo bili na terenu, znali smo koje odluke moramo donijeti, dobro se pripremiti i odigrati utakmicu 90 minuta. Normalno je da smo kao igrači htjeli da nam navijači budu dvanaesti igrač“, rekao je Šuker izrazivši nadu da će reprezentacija opravdati povjerenje navijača, od kojih je zatražio da budu dostojanstveni i da budu ponosni.

Izbornik Igor Štimac zahvalio je premijeru i Vladi koja je procijenila da je potrebno prije sutrašnje utakmice još jednom se obratiti javnosti. „Imajmo na umu da je Hrvatska naša domovina i imajmo na umu što predstavlja biti Hrvatom kroz našu povijest i kroz našu tradiciju“. Još je jednom apelirao na sve one koji će sutra bodriti hrvatsku reprezentaciju da to čine ljubavlju prema hrvatskoj reprezentaciji, a ne mržnjom prema protivniku.



Pisane vijesti