Predsjednik Vlade Milanović: Ugled Vlade nije ničim dotaknut, nisam prihvatio predstojnikovu ostavku

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_ugled_vlade_nije_nicim_dotaknut_nisam_prihvatio_predstojnikovu_ostavku.jpg

„Jučer navečer mi je predstojnik Ureda napisao ostavku. Nisam znao radi čega i rekao sam mu da se želim upoznati s predmetom, o kojem su mediji počeli pisati. Sad mi je sve potpuno jasno i tu ostavku neću prihvatiti jer je potpuno neutemeljena“, rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović danas u izjavi za medije. Pojasnio je da je ostavka ponuđena s namjerom da se ne šteti ugledu Vlade. „Međutim ugled Vlade nije apsolutno ničim načet niti dotaknut, niti njegov osobno, jer za one ugovore o kojima pišu novinari, on nije znao, a ja još manje“.

Pojasnio je da se radi o ugovoru koji je, na traženje predsjednika Nadzornog odbora u Plinacrou Ive Družića, sklopljen s odvjetničkim društvom u kojem je supruga predstojnika Ureda predsjednika Vlade partner s 22 posto. „Imao je svoje razloge, vjerojatno zato što je htio neovisnu pravnu analizu u provjeravanju određenih ugovora koje uprava potpisuje, a pravna služba je pod nadzorom uprave, i to je u stvari dužnost predsjednika Nadzornog odbora ako želi raditi kritično svoj posao“, rekao je predsjednik Vlade. Dodao je i da tu nema nikakvog sukoba interesa, jer predstojnik Ureda Tomislav Saucha, čak i da je znao za to, nije formalno u poziciji da o tome odlučuje. „O tome odlučuju druga tijela, Nadzorni odbor Plinacroa. Međutim, nije ni znao. Dakle, nema s tim nikakve veze“.

„Da stvar bude još paradoksalnija, samo da i to pojasnimo, Tomislav Saucha je pisao, u moje ime, upravo Plinacrou i Janafu, tražio je precizan ispis svih oglašavanja tih dviju firmi u medijima. O tome mediji slabo pišu, zato što vole uzet taj novac. A taj novac nije čist. Nemaju se šta monopoli oglašavati. Janaf je 22. ministarstvo, kao i Plinacro, bez obzira što je Janaf dioničko društvo. Dakle, Saucha je pisao tim firmama i tražio taj ispis. Pa sad baš da bi čovjek koji je potpisao takav dopis, s druge strane u tim istim poduzećima pogodovao svojoj supruzi, to je malo previše ipak za povjerovati“, rekao je predsjednik Vlade.



Pisane vijesti