Predsjednik Vlade: Vatrogasni sustav neće se mijenjati

ZAGREB, 13. rujna 2007. (Hina) - Postojeći vatrogasni sustav neće se mijenjati, naglasio je danas predsjednik Vlade Ivo Sanader na sjednici Vlade, još jednom zahvalivši svim vatrogascima na svemu što su učinili ove i ranijih požarnih sezona.

"Promjene vatrogasnog sustava neće biti, niti će se dirati u dobrovoljna vatrogasna društva, niti u sustav", poručio je premijer na početku Vladine sjednice, reagirajući, kako je rekao, na neka pitanja i sumnje hoće li nakon tragedije na Kornatu doći do promjene u sustavu vatrogastva.

"Nema se namjere vraćati vatrogastvo u drugi okvir, drugu instituciju", dodao je, napomenuvši da su vatrogasci u ovoj godini gasili više od 2000 požara, a da javnost, zbog njihove pravodobne i uspješne akcije, za najveću većinu požara nije ni doznala.

Sanader je članove Vlade izvijestio o jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj je za državni vrh održana prezentacija rezultata dosadašnjeg dijela istrage tragedije na otoku Kornatu u kojoj je poginulo 11 vatrogasaca, a dvojica se još bore za život.

Istaknuo je kako Vlada očekuje da se istraže sve okolnosti izbijanja požara i stradavanja vatrogasaca, da se utvrdi istina o cijelom događaju, kako bi, kazao je, i obitelji stradalih, i javnosti i državna vlast znali što se točno dogodilo.

"Očekujemo da će istraga kazati što je i kako bilo", rekao je Sanader, naglasivši da svi odgovorni za tragediju moraju odgovarati.



Pisane vijesti