Predsjednik Vlade: Vlada bi trebala biti i vlasnik Arene Zagreb

Predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader rekao je danas da je s Gradom Zagrebom još ostalo neriješeno pitanje oko vlasništva nad Arenom Zagreb, jer "logično je da Vlada, ako financira dvoranu s pedeset posto, mora biti i vlasnik s pedeset posto".

ZAGREB, 11. lipnja 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je danas da je s Gradom Zagrebom još ostalo neriješeno pitanje oko vlasništva nad Arenom Zagreb, jer "logično je da Vlada, ako financira dvoranu s pedeset posto, mora biti i vlasnik s pedeset posto".

Sanader je ocijenio da za to ne postoji drugačije rješenje i izrazio uvjerenje da će Grad ubrzo odgovoriti na Vladino mišljenje o tome, koje su im uputili prošli vikend.

Upitan je li HDZ već sastavio izborne liste za predstojeće izbore, Sanader je rekao da će će o tome razgovarati kad za to dođe vrijeme. "Naravno da imam ideju o tome kako bi trebale izgledati izborne jedinice, ali još nije počela izborna kampanja, imamo puno ozbiljnijih stvari na dnevnom redu", izjavio je Sanader, nakon svečanosti 100. obljetnice Akademije likovnih umjetnosti.

Komentirajući izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića o ukidanju glasovanja za Hrvate iz BiH, Sanader je naglasio da to ne dolazi u obzir i neprihvatljivo je "jer su Hrvati u BiH bili prvi u obrani Hrvatske i ne može se prema njima na takav način odnositi".

Svaki hrvatski državljanin, gdje god bio, ima jednaka prava i obveze pred hrvatskim Ustavom, oni koji bi htjeli drugačije iz politikanskih ili stranačkih razloga obezvrjeđuju odluku Ustavnog suda, a prije svega šalje se vrlo loša poruka prema Hrvatima u BiH, rekao je.

Na novinarsko pitanje o smanjenju nezaposlenosti, Sanader je odgovorio da je jedan od najjačih argumenata u borbi protiv nezaposlenosti najava obvezne srednje škole za sve, a već se krenulo s poticajnim mjerama kako bi se taj projekt ostvario.

Najavio je da će na Saboru HDZ-a 30. lipnja ta stranka predstaviti javnosti smjernice svog izbornog programa i konkretne prijedloge za planove za idući mandat.



Pisane vijesti