Predsjednik Vlade Zoran Milanović na Konferenciji o zapošljavanju mladih u Europi

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će, na poziv francuskog predsjednika Françoisa Hollandea, na 'Konferenciji o zapošljavanju mladih u Europi', koja se 12. studenog 2013. godine održava u Parizu, u Elizejskoj palači (55, Rue de Faubourg-Saint-Honoré). Na konferenciji će sudjelovati praktički svi predsjednici država i vlada država članica Europske unije (sastanak je u formatu Europskog vijeća) te predsjednici europskih institucija.

Sudionici konferencije će raspraviti aktualnu situaciju u zapošljavanju mladih te će razmotriti daljnje korake u implementaciji europskih politika, poput „Garancije za mlade“ i „Europske inicijative za zapošljavanje“, koje za cilj imaju rješavanje postojećih problema u zapošljavanju mladih te otvaranje novih mogućnosti. U tom kontekstu, razmotriti će se najbolja praksa u smislu integracije mladih ljudi na tržište rada u EU, s obzirom da su brojne države članice suočene s izazovima u tom području.

Program:

14.40 Dolazak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića pred Elizejsku palaču

15.00 Početak sastanka šefova država/vlada država članica Europske unije i predstavnika europskih institucija pod predsjedanjem predsjednika Francuske Republike Françoisea Hollandea

Foto prigoda na početku sastanka

17.30 Završetak sastanka



Najave