Predsjednik Vlade Zoran Milanović u Bakuu

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovat će 16. i 17. prosinca 2013. godine u Bakuu svečanosti donošenja konačne odluke konzorcija Shah Deniz o ulaganju u projekt kojim bi se osigurala opskrba europskog tržišta plinom iz azerbajdžanskog polja Shah Deniz II. U delegaciji premijera Milanovića bit će i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Očekuje se da će Shah Deniz II opskrbljivati europska tržišta sa 16 milijardi prostornih metara plina godišnje.

Također, na svečanosti u Bakuu predviđena je i ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Azerbajdžana, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore vezano za suradnju u implementaciji Južnog plinskog koridora u Jugoistočnoj Europi. Memorandum će u nazočnosti šefova država i/ili vlada navedenih zemalja potpisati ministri gospodarstva.

Tijekom boravka u Bakuu, predsjednik Vlade Zoran Milanović će održati i bilateralni sastanak s predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Aliyevim. Na sastanku će razmijeniti mišljenja o daljnjem jačanju bilateralnih odnosa, osobito u području gospodarstva te će razmotriti mogućnosti konkretnih investicijskih projekata u području energetike, infrastrukture, brodogradnje i turizma.

Molimo predstavnike medija koji žele pratiti ovaj događaj, da nam dostave svoje podatke (redakcija, ime i prezime, zanimanje, broj putovnice i kontakt broj) na e-mail adresu: sandra.puhovski@vlada.hr, najkasnije do petka, 13. prosinca, do 14.00 sati, kako bismo ih mogli akreditirati. Napominjemo da je za posjet Republici Azerbajdžan potrebno izvaditi vizu.

O detaljnom programu izvijestit ćemo vas naknadno.



Najave