Premijer Milanović u Labinu: Rješenje ćemo dogovoriti s lokalnom zajednicom

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_u_labinu_rjesenje_cemo_dogovoriti_s_lokalnom_zajednicom.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović je, nakon sastanka s predstavnicima Istarske županije i Grada Labina, pojasnio kako se u dogovoru s lokalnom zajednicom razgovaralo o realizaciji jednog velikog i važnog projekta za Hrvatsku i Istarsku županiju. „Nažalost zbog industrije, ovom području je onemogućeno da se razvije kao veći dio Istre. Labinština je zadana prije nekoliko desetljeća, tu su određene vrste industrije te je ovaj prostor naprosto obezvrijeđen tom činjenicom. To ljudima treba platiti i u tome treba sudjelovati hrvatska država“, kazao je. Objasnio je da ukoliko se u projekt bude išlo, a on je energetski iznimno značajan za Hrvatsku, ideja Vlade je da se ide prema naprednijoj i čistijoj tehnologiji od koje će općine u Labinštini imati financijske koristi. Ponovio je važnost suradnje s lokalnom zajednicom i želju za početkom realizacije projekta.

Istarski župan Ivan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo današnjim razgovorom. „Sve što smo danas razgovarali trebamo potvrditi idućih tjedana i mjeseci, ali sam uvjeren kako je to sjajan početak s obzirom na to da je to prvi put da jedan premijer dolazi na Labinštinu i otvoreno i iskreno govori o namjerama hrvatske Vlade u slučaju termoelektrane Plomin“, kazao je.



Pisane vijesti