Premijer Milanović u Sarajevu: Ne dolazim po glasove, dolazim kako bismo surađivali

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_u_sarajevu_ne_dolazim_po_glasove_dolazim_kako_bismo_suradivali.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi u dvodnevnom službenom posjetu Bosni i Hercegovini, koji je započeo danas u Sarajevu, sastankom s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom.

Razgovarali su o suradnji između dviju država, a posebno su kao teme o kojima je potrebno dalje razgovarati naznačene infrastruktura, prometni pravci, granični prijelazi i luka Ploče.

U izjavi za novinare Vjekoslav Bevanda rekao je da je dogovoren novi način suradnje i komuniciranja između dvije države s ciljem rješavanja problema. Želimo na iskren i transparentan način rješavati probleme i resornu suradnju podići na puno veću razinu. Ako od dvadesetak tema riješimo trideset ili četrdeset posto tijekom naših mandata, uz što manje političkog uplitanja, pokazat ćemo da smo spremni i sposobni, dodao je.

Premijer Milanović istaknuo je da je ovo njegov prvi vanjskopolitički posjet bilateralne prirode, te dodao da je puno otvorenih pitanja i riješimo li samo neka, puno smo napravili. Ovdje ne dolazim po glasove, niti kao mentor, rekao je hrvatski premijer, dolazim kako bismo razgovarali, surađivali i radili posao.



Pisane vijesti