Premijer Plenković s kardinalom Parolinom o odnosima Hrvatske i Svete Stolice, situaciji u regiji i europskim temama

  • Slika /Vijesti/2020/09 Rujan/15 rujan/5.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Splitu s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom, koji boravi u posjetu Hrvatskoj.

Ovo je bio četvrti susret premijera Plenkovića i kardinala Parolina u protekle četiri godine. Dosad su se sastali dva puta u Hrvatskoj i dva puta u Vatikanu.
 
U izjavi za medije nakon sastanka predsjednik Vlade novinarima je kazao da je s kardinalom Parolinom razgovarao o odnosima Hrvatske i Svete Stolice, o situaciji u susjedstvu, europskim i globalnim temama.
 
"Konstatirali smo da su naši odnosi izrazito dobri i puni međusobnoga poštovanja i suradnje. Naravno, spomenuli smo i odlične odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom", istaknuo je premijer.
 
Povod ovome posjetu kardinala Parolina jest biskupsko ređenje mons. Ante Jozića, koji je imenovan i apostolskim nuncijem Svete Stolice u Bjelorusiji.
 
"To je na ponos Hrvatske, a naravno i još jedno priznanje u okviru vatikanske diplomacije da tako važnu dužnost preuzima mons. Jozić", poručio je premijer Plenković.  
 
Izrazio je zadovoljstvo što će se ređenje mons. Jozića sutra održati u novoizgrađenoj crkvi Svete obitelji u Solinu, koju je imao prigodu posjetiti jučer. 

Pisane vijesti | Andrej Plenković