Premijer Sanader: Grad Opatija treba imati 25 posto udjela u Liburniji

Pozicija je Vlade da grad Opatija, lokalna zajednica treba imati 25 posto udjela u Liburnia Riviera Hotelima, izjavio je danas premijer Ivo Sanader.

ZAGREB, 1. lipnja 2006. (Hina) - Pozicija je Vlade da grad Opatija, lokalna zajednica treba imati 25 posto udjela u Liburnia Riviera Hotelima, izjavio je danas premijer Ivo Sanader.

O detaljima da se to ostvari bit će više riječi na posebnom Vladinom povjerenstvu, kazao je premijer u izjavi novinarima u Banskim dvorima.

Na upit kako bi na taj prijedlog mogla utjecati činjenica da su SN i Dom Holding pokrenuli sudski spor kojim traže da im država prenese dionice Liburnije, premijer je odgovorio da se toga ne plaši, da vjeruje da će povjerenstvo naći najbolji način za privatizaciju Liburnije.

Vezano za sudske sporove, ponovio je da se izvršna vlast ne miješa u sudsku i da je na pravosuđu da odradi svoj dio posla.

Vlada je posebno povjerenstvo koje treba predložiti optimalni model privatizacije opatijske Liburnije, crikveničkog Jadrana i rapskog Imperijala osnovala sredinom ožujka ove godine, a bilo je planirano da ono svoj prijedlog pripremi do konca svibnja.

Na čelu te radne skupine je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a uz državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravljanje imovinom Grgu Ivezića i predstavnike ministarstava mora i financija, u njoj će biti i predstavnici Samostalnog sindikata ugostiteljstva i turizma, Primorsko-goranske županije te Opatije, Crikvenice i Raba.

Gradsko poglavarstvo Opatije početkom ovog tjedna izišlo je s prijedlogom sporazuma kojim bi se Hrvatski fond za privatizaciju obvezao prenijeti Gradu Opatiji 25 posto plus jednu dionicu Liburnia Riviera Hotela, a obje bi se strane obvezale povući sve tužbe i žalbe u imovinsko-pravnim postupcima zbog objekata za koje je grad Opatija upisan kao zemljišno-knjižni vlasnik.

Gradsko je poglavarstvo taj prijedlog odaslalo na adrese radnih skupina županije i Liburnia Riviera Hotela, kao i Vladinog povjerenstva i nadležnih institucija.



Pisane vijesti