Premijer Sanader: Hrvatska će i dalje inzistirati da Ljubljanska banka vrati dug Hrvatima

Komentirajući presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu kojom je odbijena tužba troje hrvatskih štediša Ljubljanske banke, hrvatski premijer Ivo Sanader je u utorak kazao da Slovenija nema razloga za likovanje i kako će Hrvatska i dalje ustrajati na tome da Ljubljanska banka vrati dug hrvatskim štedišama.

POREČ, 7. studenog 2006. (Hina) - Komentirajući presudu Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu kojom je odbijena tužba troje hrvatskih štediša Ljubljanske banke, hrvatski premijer Ivo Sanader je u utorak kazao da Slovenija nema razloga za likovanje i kako će Hrvatska i dalje ustrajati na tome da Ljubljanska banka vrati dug hrvatskim štedišama.

"Mi ćemo i dalje inzistirati na tome da Ljubljanska banka riješi svoj dug prema hrvatskim štedišama. Do sada su odbijene tri tužbe no kada dođu nove stvar će biti sasvim drugačija", rekao je Sanader novinarima u Poreču nakon sjednice hrvatske Vlade.

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu u ponedjeljak je odbacio tužbu troje hrvatskih štediša u vezi s njihovom deviznom štednjom u Ljubljanskoj banci obrazloživši odluku time što je dvoje tužitelja svoj novac već vratilo sredstvima od prodaje nekretnina Ljubljanske banke u Osijeku, a treći svoj novac može vratiti pokretanjem sudskog postupka u Hrvatskoj.

Premijer Sanader kazao je da slovenska strana ne treba likovati jer se "u biti nije ništa dogodilo".

"I dalje ostajem pri tvrdnji da Ljubljanska banka mora vratiti dug", zaključio je premijer Sanader.



Pisane vijesti