Premijer Sanader i gradonačelnik Bandić potpisali ugovor o preseljenju TŽV Gredelj

Hrvatski premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas su u pogonima Tvornice željezničkih vozila (TŽV) "Gredelj" potpisali sporazum o preseljenju te tvornice iz centra Zagreba na novu lokaciju u Vukomerec do početka 2009. godine.

ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas su u pogonima Tvornice željezničkih vozila (TŽV) "Gredelj" potpisali sporazum o preseljenju te tvornice iz centra Zagreba na novu lokaciju u Vukomerec do početka 2009. godine.

Tim će ugovorom Grad Zagreb postati vlasnikom zemljišta i nekretnina na prostoru TŽV Gredelj od 130.000 četvornih metara u vrijednosti od 88 milijuna eura.

"To je još jedan u nizu projekata između Vlade RH i Grada Zagreba i prvi korak ka ugovoru Grada i Gredelja", rekao je premijer Sanader i ocijenio da će time dobiti i Grad Zagreb, koji će imati atraktivni prostor i "Gredelj" koji će osuvremeniti tehnologiju i sačuvati radna mjesta. Sanader je podsjetio da je ideja u preseljenju "Gredelja" iz središta Zagreba stara desetke godina te izrazio zadovoljstvo što je upravo sadašnja generacija političara i tvorničke uprave to uspjela i ostvariti.

Gradonačelnik Bandić je izvijestio da je ugovorom predviđena dinamika plaćanja kupoprodajne cijene u skladu s dinamikom modernizacije i izgradnje novih pogona u Vukomercu, gdje će se tamošnjim radnicima priključiti i radnici iz centra.

Naglasio je da će se Grad Zagreb potruditi da na lokaciji "Gredelja" nikne "grad u gradu" i da postane centar poduzetničke izvrsnosti.

Bandić je također najavio da će Grad s "Gredeljom" krajem godine sklopiti novi ugovor o isporuci tramvaja i napomenuo da sutra na ZET-ove tračnice izlazi novi, 30. tramvaj.

Predsjednik Uprave TŽV "Gredelj" Ivan Tolić je izrazio uvjerenje da će preseljenjem tvornice na novu lokaciju "Gredelj" postati konkurentan, tehnološki moderan i kadrovski ekipiran te istaknuo važnost zaposlenika "koji su najveća vrijednost tvornice".



Pisane vijesti