Premijer Sanader naložio hitnu istragu o ubojstvu zaštitara

Predsjednik hrvatske Vlade danas je, odmah nakon dojave o ubojstvu zaštitara prilikom pljačke poslovnice Fine u Zagrebu, dao nalog resornom ministarstvu i mjerodavnim službama da provedu hitnu istragu kako bi se uhitili počinitelji tog zločina, izvijestio je večeras glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

ZAGREB, 5. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade danas je, odmah nakon dojave o ubojstvu zaštitara prilikom pljačke poslovnice Fine u Zagrebu, dao nalog resornom ministarstvu i mjerodavnim službama da provedu hitnu istragu kako bi se uhitili počinitelji tog zločina, izvijestio je večeras glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

"Premijer Sanader je odmah nakon dojave o ubojstvu dao nalog Ministarstvu unutarnjih poslova, i mjerodavnim službama da provedu hitnu istragu, otkriju, uhite i pravdi privedu počinitelje toga zločina", kazao je Maček.

U pljački poslovnice Fine, u Zvonimirovoj ulici, danas poslijepodne ubijen je zaštitar Drago Renar (56), a teško je ozlijeđen njegov kolega Stipo Mušan (43), obojica zaposlenici zaštitarske tvrtke Sokol Marić, potvrdio je večeras načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec

Prema prvim policijskim informacijama, jedan je razbojnik ostao ispred poslovnice Fine u Zvonimirovoj 54, a dvojica su oko 14,50 sati upala unutra i odmah, bez upozorenja, počeli pucati iz dugog vatrenog oružja. Pritom su ubili jednog zaštitara, a drugog teško ranili. Tada su s još neutvrđenim iznosom opljačkanog novca pobjegli u passatu karavanu koji je naknadno pronađen zapaljen u Rapskoj ulici.

Policija poduzima mjere intenzivnog traganja za počiniteljima oružane pljačke. Angažirane su jake policijske snage, uspostavljene blokadne točke u gradu i kontrolne na izlazu iz grada čije šire područje, uključujući podsljemensku zonu, nadlijeće i helikopter.

Tijekom oružanog prepada u poslovnici Fine bili su zaposlenici i pet stranaka.



Pisane vijesti