Potpredsjednica Vlade posjetila Osnovnu školu «Marije Jurić Zagorke»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Osnovnu školu «Marije Jurić Zagorke».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor posjetila je danas Osnovnu školu «Marije Jurić Zagorke».
Tom prigodom, a u povodu početka nove školske godine, potpredsjednica Kosor podsjetila je na probleme pristupačnosti s kojima se susreću učenici s posebnim potrebama te ukazala na nužnost senzibiliziranja javnosti u ovom području. Podsjetila je i kako je u prošloj godini Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sufinanciralo projekt nabave udžbenika za slijepu i slabovidnu djecu u ukupnom iznosu od 500.000,00 kuna.
Potpredsjednica Kosor prethodno je bila uključena u akciju «Lift za lumene», koja ima za cilj prikupljanje sredstava za izgradnju lifta u Osnovnoj školi «Marije Jurić Zagorke» i na taj način postati pristupačnija za učenike s posebnim potrebama. Tijekom svog posjeta školi susrela se je s dvoje učenika s posebnim potrebama, Filipom Bosancem, učenikom trećeg razreda koji boluje od cerebralne paralize te Kristijanom Vincetićem, učenikom osmog razreda, višestrukim plivačkim prvakom u kategorijama za osobe s posebnim potrebama.




Pisane vijesti