Premijer Sanader: Od Kirina ću tražiti da ispita priču o sastanku u upravi Brodosplita

Premijer Ivo Sanader kazao je danas kako će od ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina tražiti da ispita istinitost tvrdnji da je lani u studenom splitska policija organizirala zajednički sastanak svih navodno umiješanih u aferu Brodosplit.

ZAGREB, 24. siječnja 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader kazao je danas kako će od ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina tražiti da ispita istinitost tvrdnji da je lani u studenom splitska policija organizirala zajednički sastanaksvih navodno umiješanih u aferu Brodosplit.
"O ovom slučaju ništa ne znam, tražit ću od ministra Kirina da utvrdi o čemu je riječ", odgovorio je Sanader SDP-ovcu Marinu Jurjeviću koji je, u saborskom 'aktualnom prijepodnevu', rekao kako ima provjerene informacije da je sastanak održan, što je ocijenio opstrukcijom istrage u slučaju Brodosplit.
Jurjević je kazao da su se 9. studenoga u Upravi Brodosplita s dvije policijske inspektorice našla tri člana Uprave, brodovlasnik koji je kupio sporni brod te posrednik Drago Maček.
"To je dogovaranje, a ne istraga. To je skandalozno, teško će se Hrvatska oprati ako se policija tako ponaša", rekao je.
Sanader je izrazio zadovoljstvo što je Jurjević, "za razliku od do sada, spustio loptu na zemlju", jer je svima, rekao je, u cilju da se istraga okonča te, utvrdi li se da je u Brodosplitu bilo kriminala, kazne odgovorni.
Činjenicom da se oko slučaja Brodosplit Jurjević i Sanader više ne svađaju, nego polemiziraju, izrazio je i predsjednik Sabora Vladimir Šeks, poručivši - "kada se splitska srca slože i brod plovit može".
Vladimir Šišljagić (HDSSB) pitao je premijera hoće li ispuniti svoje obećanje da će država Osijeku dodijeliti zemljište namijenjeno otvaranju gospodarske zone, hoće li Vlada gospodarskim projektima pomoći Osijeku, hoće li osječko područje razminirati.
Sanader mu je predbacio što njegova stranka, unatoč nizu Vladinih projekata za Osijek i županiju, nije podržala proračun za ovu godinu, kojim su predviđeni ti projekti. "Glasovali ste protiv, a sada pitate hoćemo li mi to učiniti. Pa nije valjda da Vlada treba otvarati gospodarsku zonu, otvara je Grad, uz potporu Vlade", rekao je Sanader.
"Sve što je u Vladinoj domeni mi ćemo učiniti, ali nemojte očekivati da će Vlada raditi vaš posao", dodao je.




Pisane vijesti