Premijer Sanader: Odredbe sporazuma između HDZ-a i SDSS-a se primjenjuju

Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras da se sve odredbe Sporazuma između HDZ-a i SDSS-a primjenjuju i da će sve biti ispoštovane, ali i da predstavnici SDSS-a trebaju ispunjavati svoje obveze.

TALLINN, , 7. studenog 2005. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je večeras da se sve odredbe Sporazuma između HDZ-a i SDSS-a primjenjuju i da će sve biti ispoštovane, ali i da predstavnici SDSS-a trebaju ispunjavati svoje obveze.

"Želim vrlo jasno reći da se sve ono što smo dogovorili u Sporazumu između HDZ-a i SDSS-a prije dvije godine primjenjuje i da ćemo sve ispoštivati, ali isto tako tražim i od predstavnika SDSS-a da oni ispunjavaju svoje obveze", izjavio je večeras u Tallinnu hrvatski premijer Ivo Sanader na brifingu za hrvatske novinare.

Sanader je rekao kako to ne smatra nikakvim posebnom problemom, jer "ona politika za koju se zauzimamo i koju provodimo je politika međusobnog razumijevanja, tolerancije i dijaloga".

"To je ono što je bitno promijenilo atmosferu u Hrvatskoj od kada je HDZ preuzeo odgovornost za Hrvatsku. Tu politiku nastavljamo dalje i odnosi u hrvatskom društvu, atmosfera u hrvatskom društvu, se promijenila na bolje", rekao je Sanader koji boravi u službenom posjetu Estoniji.

On je napomenuo da ni SDSS kao ni druge stranke nisu imune na različite taktičke igre i zahtjeve. Prema njegovim riječima, uvijek postoje "taktički razlozi da se malo jače nešto traži da bi se dobilo nešto drugo".

Sanader je rekao da to smatra sasvm normalnim u političkom životu.

Izvršni odbor SDSS-a najavio je da će zatražiti od Glavnog odbora da raskine sporazum o suradnji potpisan između saborskih zastupnika SDSS-a i Vlade.

Na subotnjem sastanku Izvršnog odbora SDSS-a zaključeno je kako su iz sporazuma s Vladom najvećim dijelom ili potpuno poštovane samo one točke u kojima su sadržane obveze SDSS-a, rekao je danas predsjednik Izvršnog odbora stranke Boro Rkman.

Po njegovim riječima Vlada je vrlo malo od potpisanog poštovala, a u nekim dijelovima provedba odredaba još nije ni počela iako se uskoro navršavaju dvije godine od potpisivanja sporazuma.



Pisane vijesti