Premijer Sanader: Pravo na informaciju spada u temelje demokracije

Bez medija nema demokracije u punom smislu riječi, pravo na informaciju spada u same temelje demokracije, istaknuo je danas premijer Ivo Sanader na prigodnom božićno-novogodišnjem susretu s novinarima u Vladi.

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Bez medija nema demokracije u punom smislu riječi, pravo na informaciju spada u same temelje demokracije, istaknuo je danas premijer Ivo Sanader na prigodnom božićno-novogodišnjem susretu s novinarima u Vladi.

Novinarima je zahvalio na iznimno odgovornom poslu, te ih pozvao da budu kritični prema Vladi, što je i jedan od temelja i buduće suradnje.

U novoj godini, premijer je svima zaželio još nekoliko snažnijih iskoraka prema Europi.

Europska orijentiranost Hrvatske, pregovori o priključivanju Hrvatske EU, u mnogome će promijeniti sliku Hrvatske, kazao je Sanader, ističući da to može biti motor za nužne promjene.

Poručio je pritom kako treba biti eurorealist, ima i u zemljama EU problema, ali svakoj zemlji je ulazak u Uniju donio boljitak.

U ime novinara akreditiranih u Vladi premijeru je na čestitkama za predstojeće blagdane zahvalio Franjo Kiseljak.

Premijera i članove Vlade Kiseljak je pozvao da učine pravosuđe pravosuđem, da novinari ne moraju biti ono što ne bi htjeli biti. Novinari nikada nisu željeli suditi, kazao je.

Neka ministri vode poslove, a ne da poslovi vode ministre, budete i dalje uporni i ustrajni, rekao je Kiseljak.



Pisane vijesti