Premijer Sanader: Proslava 10. obljetnice Oluje 5. kolovoza u Kninu

Državni odbor za obilježavanje 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja zadužio je danas resorna ministarstva, poglavito obrane i unutarnjih poslova da izrade prijedlog proslave koja će se 5. kolovoza održati u Kninu.

ZAGREB, 25. svibnja 2005. (Hina) - Državni odbor za obilježavanje 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja zadužio je danas resorna ministarstva, poglavito obrane i unutarnjih poslova da izrade prijedlog proslave koja će se 5. kolovoza održati u Kninu.

Prijedlog proslave treba biti gotov do sljedeće sjednice Odbora, za dva tjedna, rekao je novinarima premijer Ivo Sanader nakon današnje, prve sjednice Odbora.

Iako će se detalji proslave tek utvrditi, za sada je izvjesno da će se u Kninu 5. kolovoza otvoriti Veleučilište "Marko Marulić" i otkriti spomenik Ocu hrvatske književnosti, služiti sveta misa, položiti vijenci, održati mimohod vojske uz prijavak vrhovnom zapovjedniku itd.

Državni odborom za obilježavanje Oluje supredsjedaju predsjednici države, Sabora i Vlade, a sastavom je vrlo sličan Odboru za obilježavanje 10. obljetnice Bljeska, s tim da je proširen predstavnikom koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Đurom Dečakom.



Pisane vijesti