Premijer Sanader sa sindikatima o utjecaju poskupljenja naftnih derivata

Na današnjem redovitom tromjesečnom sastanku premijera Ive Sanadera sa čelnicima sindikalnih središnjica, razmatran je utjecaj poskupljenja naftnih derivata na životne troškove građana.

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Na današnjem redovitom tromjesečnom sastanku premijera Ive Sanadera sa čelnicima sindikalnih središnjica, razmatran je utjecaj poskupljenja naftnih derivata na životne troškove građana.

Dogovoreno je da Ministarstvo gospodarstva izradi u iduća dva tjedna analizu stanja s prijedlogom mjera za poboljšanje životnog standarda građana, izvjestio je nakon sastanka predstojnik Vladina ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Dopredsjednik Matice sindikata javnih službi Vilim Ribić rekao je da će se sindikati odrediti prema Vladinoj analizu i mjerama nakon što im budu predočeni.

Vlada i Sindikati nastavit će dijalog oko podjele sindikalne imovine te oko modela prikupljanja doprinosa solidarnosti.

Naplata doprinosa solidarnosti za nečlanove sindikata ukinuta je odlukom Ustavnog suda, iako se odredbe kolektivnih ugovora koje sklapaju sindikati sa poslodavcima odnose i na zaposlene koji nisu članovi sindikata.

Begović je rekao i da je ministar zdravstva Neven Ljubičić na današnjem sastanku izvjestio sindikate o tijeku zdravstvene reforme u idućoj godini.



Pisane vijesti